Kdo je to?
Kdo je Ronaldinho? Životopis Ronaldinho, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Ronaldinho

Kdo je Ronaldinho? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Ronaldinho, celým jménem Ronaldo de Assis Moreira, byl proslulý brazilský fotbalista, mistr světa a držitel Zlatého míče. Ronaldinho se narodil v brazilském městě Porto Alegre. S fotbalem začal v klubu Grêmio, kde působil v letech 1987-1998 v mládežnických týmech a od roku 1998 do roku 2001 hrál již mezi dospělými. Během čtyř let odehrál 125 zápasů, ve kterých vsítil 58 branek.
V lednu 2001 přestoupil do francouzského klubu PSG (Paris Saint-Germain), nicméně klub Grêmio s přestupem nesouhlasil. Následovaly soudní spory, kvůli kterým mohl Ronaldinho začít hrát za PSG až v srpnu 2001. V Paříži odehrál dvě sezóny (2001-2003), během kterých v 77 zápasech nastřílel 25 branek.
V létě 2003 přestoupil za 32 milionů eur do španělského velkoklubu FC Barcelona. Na konci své první sezóny 2003-2004 měl Ronaldinho na kontě 22 branek ve 45 zápasech a byl tak nejlepším střelcem týmu. Roku 2004 byl zvolen Fotbalistou roku. Na konci druhé sezóny 2004/2005 přispěl 9 brankami a dopomohl tak týmu k ligovému titulu. V roce 2005 získal podruhé ocenění Fotbalista roku a vyhrál také anketu Zlatý míč 2005, čímž se stal nejlepším hráčem Evropy. Nejúspěšnější sezónu 2005/2006 zakončil ziskem druhého ligového titulu (17 branek) a vítězstvím v Lize Mistrů (celkem 7 branek), kdy ve finále Barcelona porazila anglický Arsenal 2:1. V následující sezóně 2006/2007 nastřílel v lize 21 branek, čímž dopomohl k celkovému druhému místu. Poslední sezónu ve Španělsku (2007/2008) završil 8 zásahy. V dresu Barcelony nastřílel 94 branek v 5 sezónách (207 utkání).
Z Barcelony přestoupil roku 2008 do italského velkoklubu AC Milán za 22 milionů eur. Na konci sezóny 2008/2009 měl na kontě 8 branek. O rok později se stal s 15 góly nejlepším střelcem týmu (2009/2010).
V polovině sezóny 2010/2011 přestoupil do brazilského klubu CR Flamengo. Přesto měl nárok na zisk medaile za celkové vítězství milánského klubu v lize. V květnu 2012 klub Flamengo žaloval, protože mu klub několik měsíců nezaplatil. Ronaldinho kvůli sporu zrušil s klubem smlouvu. Za Flamengo nastřílel v 72 utkáních 28 gólů.
Poté se připojil k týmu CA Mineiro, se kterým na konci ročníku 2012 skončil na druhém místě. Tím se tým kvalifikoval do Poháru osvoboditelů, který v roce 2013 dokonce Mineiro vyhrálo. Ronaldinho byl také zvolen nejlepším hráčem brazilské ligy a nejlepším fotbalistou Jižní Ameriky. Během roku 2014 s týmem rozvázal smlouvu a přestoupil do mexického klubu Querétaro FC, kde strávil jednu sezónu.
Poté se vrátil do Brazílie a připojil se ke klubu Fluminense, kde také zakončil fotbalovou kariéru.
Za reprezentaci Brazílie debutoval v kategorii U17. V té době nosil na dresu jméno Ronaldo. Později si však změnil jméno na Ronaldinho kvůli slavnějšímu Ronaldovi. V roce 1999 se připojil k seniorské reprezentaci. Ve stejném roce se s týmem radoval z vítězství v turnaji Copa América. Největší úspěch slavil s reprezentací na Mistrovství světa 2002 v Jižní Koreji a Japonsku, když ve finále porazili výběr Německa 2:0. Za reprezentaci Ronaldinho odehrál celkem 97 zápasů a vsítil 33 branek.
V roce 2005 se stal otcem (syn João de Assis Moreira).



Kdo je Ronaldinho? Životopis Ronaldinho, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Ronaldinho

Národnost: brazilská
Datum narození: 21. 3. 1980
Místo narození: Porto Alegre, Brazílie

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Ronaldinho? s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Rasismus? Rozumíte pojmu Filantropie? Znáte definici termínu Pesto? Znáte pojem Kondenzátor?

Klíčová slova: osobnost, kdy se narodil Ronaldinho?, sport, život, informace, kde se narodil Ronaldinho?, popis, místo narození, Ronaldinho, kdo je Ronaldinho?, osobnosti, sport, lexikon, narození, wikipedie, zajímavosti

Pojem Ronaldinho je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Ronaldinho

Hledat frázi Ronaldinho ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Ronaldinho ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Ronaldinho na Youtube

Zkusit najít frázi Ronaldinho ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Ronaldinho ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Ronaldinho například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Ronaldinho

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Ronaldinho? Kdy se narodil Ronaldinho? Kde se narodil Ronaldinho? Ronaldinho patří do sekce Sport

Kategorie sport, sumo žena, ronaldinho, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Ronaldinho dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ronaldinho i v jiné kategorii než je sport.