Kdo je to?
Kdo je Anderson Silva? Životopis Anderson Silva, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Anderson Silva

Kdo je Anderson Silva? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Anderson Silva je bývalý brazilský profesionální bojovník MMA.
Vyrůstal v chudinské čtvrti a již od dětství se zajímal o bojové sporty, především o box a taekwondo. Své zápasy začal vyhrávat už v mládí a v roce 1997 se rozhodl stát se profesionálním bojovníkem.
Silva si zaznamenal porážku v prvním profesionálním zápase MMA. Stalo se tak v roce 1997 v Japonsku, když se utkal s Daijim Takaseem. Silva měl sice úvodní část zápasu pod kontrolou, ale v závěru druhého kola byl sražen k zemi a Takase mu způsobil poranění oka. Silva se vrátil do zápasu, ale rozhodčí mu udělil prohru.
Silvovi byla přisouzena přezdívka Spider díky jeho neuvěřitelně rychlým pohybům v ringu. Dokázal se pohybovat velmi rychle a pružně, což připomínalo pohyb pavouka.
Po několika úspěšných zápasech v brazilských organizacích v roce 2006 podepsal smlouvu s nejprestižnější MMA organizací na světě UFC. Silva se ukázal jako obrovský talent, když dokázal ovládnout téměř všechny zápasy, které v UFC absolvoval. V roce 2007 se stal mistrem světa ve střední váze, když porazil Richa Franklina, a následující rok titul obhájil v dalším zápase s Franklinem.
V letech 2009 až 2013 si vybudoval pověst jednoho z nejlepších bojovníků v historii MMA. Během této doby se stal mistrem světa v polotěžké váze a vystoupil na vrchol své kariéry, když zvítězil v sedmi po sobě jdoucích titulových zápasech. Jedním z nejvýznamnějších zápasů, který se stal legendou, byl Silva vs. Chael Sonnen v roce 2012. Sonnen dokázal Silvu v průběhu zápasu velmi zranit, ale Silva nakonec zvítězil ve druhém kole.
Roku 2013 se utkal s Chrisem Weidmanem a prohrál, což byla jeho první prohra v UFC. O rok později se s Weidmanem utkal znovu, ale bohužel ani tentokrát se mu titul získat nepodařilo. V tomto zápase Silva utrpěl vážné zranění. Ve druhém kole zápasu se Silva pokusil zablokovat Weidmanův kop nohou, ale kop ho přemohl a Silva utrpěl zlomeninu holenní kosti. To mu zabránilo účastnit se dalších zápasů další rok.
V roce 2019 se Anderson Silva rozhodl ukončit kariéru. Během svého života dokázal získat mnoho ocenění a titulů a stal se jedním z nejvýznamnějších bojovníků MMA historie. Jeho styl boje byl velmi elegantní a účinný a jeho techniky byly využívány mnoha dalšími bojovníky.
Silva se objevil v několika filmech a televizních pořadech. Jeho nejznámější rolí byla v roce 2010 ve filmu Never Surrender, kde hrál se svým kamarádem a dalším bojovníkem MMA, Georges St-Pierrem.
Kromě filmů ho můžeme vidět také v několika dokumentech. V roce 2011 natočil dokument věnovaný pouze jemu, s názvem Like Water, podle citátu Bruce Leeho.
Anderson Silva považuje za největšího hrdinů Spider-Mana, Bruce Lee, Muhammada Aliho a svou matku. Dále prohlašuje, že miluje komiksy a jejich hrdiny.
Oženil se s Dayanou, která pochází z Brazílie a je bývalá profesionální gymnastka. Mají spolu pět dětí, Kaory, Kalyl, Kauana, Joao Vitor a Gabriel. Silva se snažil své děti vést k aktivnímu životnímu stylu a motivovat je, aby se věnovali sportu. Jeho dcera Kaory se také věnuje bojovým sportům a účastní se amatérských zápasů. Jeho syn Joao Vitor se věnuje fotbalu.
Silva se snaží být dobrým otcem a podporuje své děti v jejich zájmech a snaze dosáhnout svých cílů. Je pro ně velkým vzorem. Silva založil charitativní organizaci, která pomáhá dětem a rodinám v Brazílii.



Kdo je Anderson Silva? Životopis Anderson Silva, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Anderson Silva

Národnost: brazilská
Datum narození: 14. dubna 1975
Místo narození: São Paulo, Brazílie

Sdílejte tuto stránku s osobností Anderson Silva s blízkými na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Viskóza? Víte, co je to Personifikace? Víte co je Pozdní sběr? Rozumíte pojmu VIP?

Klíčová slova: kdo je Anderson Silva?, vysvětlení, informace, narození, popis, život, místo narození, osobnosti, wikipedie, národnost, kde se narodil Anderson Silva?, Anderson Silva, zajímavosti, Anderson Silva, datum narození, lexikon

Pojem Anderson Silva je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Anderson Silva

Zkusit najít pojem Anderson Silva ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Anderson Silva v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat slovo Anderson Silva na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Anderson Silva na Youtube

Vyhledat slovo Anderson Silva na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Anderson Silva například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Anderson Silva?

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Anderson Silva? Kdy se narodil Anderson Silva? Kde se narodil Anderson Silva? Anderson Silva je v kategorii Sport

Kategorie sport, cyklista, anderson Silva, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Anderson Silva například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Anderson Silva i v jiné kategorii než je sport.