Kdo je to?
Kdo je David Limberský? Životopis David Limberský, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

David Limberský

Kdo je David Limberský? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

David Limberský se narodil 6. října 1983 v Plzni. Odmala se věnoval fotbalu a už v dětství projevil výjimečný talent a nadání pro tento sport. Rodina mu v jeho touze stát se profesionálním fotbalistou vždy vycházela vstříc a podporovala ho.
Fotbalová kariéra zahájil v mladších kategoriích plzeňské Viktorky, kde strávil několik let.
Roku 2004 odešel hostovat do italské Moderny FC. Za klub hrál půl roku, během kterého se neprosadil. Odehrál pouze čtyři zápasy v lize, gól nepadl žádný.
O rok později hostoval v Anglii, konkrétně v Tottenhamu Hotspur. Po tomto hostování jej tehdejší trenér Plzně přeřadil na post levého obránce. Celkem za tým odehrál 81 ligových utkání a střelil osm branek.
V roce 2007 se Limberský stal součástí týmu AC Sparta Praha, kde působil další tři sezóny. Zezačátku se do základní sestavy prosazoval často, později se na hřiště dostával méně. Celkem odehrál 13 ligových střetnutí, branku však žádnou nedal.
V přestupovém období roku 2008 si ho opět vyhlédla FC Viktoria Plzeň, kde strávil další tři roky.
Během své kariéry se však také dostal do několika afér.
Jednou z největších, která se týkala Limberského, byla jeho účast v sázkařské kauze. V roce 2015 byl spolu s dalšími fotbalisty z FC Viktoria Plzeň obviněn z toho, že se podíleli na ovlivňování výsledků utkání za účelem získání finančních prostředků z hazardních her. Limberský však vždy tvrdil, že je nevinný a že všechny jeho sázky byly legální. Nakonec byl v roce 2017 osvobozen od obvinění.
Účast v rvačce v nočním klubu mu zrovna jméno nevylepšilo. V roce 2017 se dostal do rvačky v nočním klubu v Plzni a byl dokonce zraněn nožem. Policie zahájila vyšetřování a byl obviněn z toho, že způsobil těžkou újmu na zdraví. On opět tvrdil, že byl pouze bránil a že byl napaden a zraněn první. Nakonec byl soudce v roce 2018 shledán vinným z ublížení na zdraví a následně odsouzen k podmíněnému trestu.
Od roku 2012 panuje mezi sparťanskými fanoušky a tímto plzeňským obráncem silná nenávist. Nafilmoval penaltu, která byla pro Západočechy osudová a díky které také zápas vyhráli. Urážky a nepřátelské transparenty, nejsou u ligových zápasů ničím výjimečným. Davida Limberského však dostali do takových nervů, že to už fotbalista nevydržel a směrem ke sparťanským fanouškům ukázal zdvižené prostředníčky. Za toto přehnané gesto si vysloužil prospěšnou činnost ve formě trénování mládeže. Krom toho dostal také peněžitou pokutu ve výši 50 000 Kč.
A to stále není vše. Limberský se dopustil nehody, když v roce 2015 v opilosti narazil luxusním vozem značky Bantley do tamního oploceného pozemku. Znažil se z místa činu utéct, po chvíli ho zadrželi policisté. Nadýchal 1,5 promile.
Momentálně hraje třetí ligu v Domažlicích, ale už ne na profi úrovni. Může se tak více věnovat své rodině. S bývalou manželkou má dvě děti, dceru Natálii a syna Davida, kterým se snaží věnovat co nejvíce času a udržet s nimi pevné vztahy. Kromě fotbalu se zajímá i o jiné sporty a rád tráví volný čas s rodinou a přáteli.
Celkově lze říct, že i přes několik přešlapů a afér je David Limberský skvělým příkladem toho, jak talent, tvrdá práce a vytrvalost mohou vést k úspěšné sportovní kariéře.



Kdo je David Limberský? Životopis David Limberský, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě David Limberský

Národnost: česká
Datum narození: 6. října 1983
Místo narození: Plzeň

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou David Limberský sdílet s dalšími lidmi na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte co je Korán? Pamatujete si definici pojmu Kaligram? Rozumíte pojmu Právo? Vzpomněli byste si co znamená slovo Webhosting?

Klíčová slova: biografie, wiki, životopis, datum narození, informace, osobnost, osobnosti, kde se narodil David Limberský?, popis, kdy se narodil David Limberský?, národnost, kdo je David Limberský?, zajímavosti, sport, život, David Limberský

Pojem David Limberský je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu David Limberský

Hledat frázi David Limberský ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem David Limberský na Youtube

Najít heslo David Limberský v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz David Limberský ve vyhledávači Qwant

Hledejte bez špehování slovo David Limberský ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo David Limberský například ve Wikipedii, v Google překladači, v Google obrázcích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to David Limberský?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to David Limberský? Kdy se narodil David Limberský? Kde se narodil David Limberský? David Limberský se nachází v sekci Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Omlouváme se za možné chyby v textech. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka David Limberský například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost David Limberský i v jiné kategorii než je sport.